Agenda

 

Foto: Sonja Goed

Op zaterdag 16 september jl. vond op De Dinkelhoeve (Herenweg 61 te Heemstede) weer de maandelijkse streekmarkt plaats. Ook wij waren die middag van de partij. Naast het slingeren van honing, afkomstig van de Kinderboerderij, was er ook de lancering (verricht door wethouder Nieuwland en initiatiefnemer Pim Lemmers) van het logo 100% Heemstede. ,,We mogen best trots zijn op onze lokale producten”, aldus de initiatiefnemer. Producten als jam, kaas en honing krijgen vanaf heden dit logo.

Op zondag 8 oktober jl. waren wij aanwezig op de Paddenstoelendag op Elswout in Overveen. Vanwege het prachtige weer was de dag wederom een groot succes. Op naar de volgende editie in 2019!

Dit voorjaar organiseren wij weer een bijencursus voor volwassenen en een verkorte cursus (3-5 lessen) voor kinderen. Heeft U belangstelling hiervoor, of wilt U meer informatie, stuur ons dan een email. Dat kan natuurlijk ook als U als school belangstelling heeft!

Op zaterdag 16 maart deed de Stichting Bijenvrienden wederom mee aan NL Doet. Op Kinderboerderij ’t Molentje in Heemstede werden bijenkasten geschilderd, die later dit jaar als educatie op scholen zullen worden gebruikt. Daarnaast werden er ook bijenhotels worden gemaakt. Hartelijk dank aan de vrijwilligers die meehielpen!

Op maandag 22 april 2019 vindt voor de alweer zesde keer de Landelijke Zaaidag (Earthday) plaats. Wilt U als particulier of als school meezaaien, meldt u dan aan. Immers Zaaien doet Zoemen! Vorig jaar werd de berm langs het fietspad aan de Ringvaartlaan in Heemstede ingezaaid. Dit jaar wordt een andere locatie in Heemstede ingezaaid. Meer informatie volgt snel!!

Zondag 20 mei 2019 is uitgeroepen tot World Bee Day. Ook wij doen die dag natuurlijk weer mee!