Agenda

 

Op zaterdag 16 september jl. vond op De Dinkelhoeve (Herenweg 61 te Heemstede) weer de maandelijkse streekmarkt plaats. Ook wij waren die middag weer van de partij. Naast het slingeren van honing, afkomstig van de Kinderboerderij, was er ook de lancering van het logo 100% Heemstede.    Producten als jam, kaas en honing krijgen vanaf heden dit logo.

Op zondag 8 oktober jl. waren wij aanwezig op de Paddenstoelendag op Elswout in Overveen. Vanwege het prachtige weer was de dag wederom een groot succes. Op naar de volgende editie in 2019!

Ook dit jaar organiseren wij weer een bijencursus voor volwassenen en een verkorte cursus (3-5 lessen) voor kinderen. Heeft U belangstelling hiervoor, of wilt U meer informatie, stuur ons dan een email. Dat kan natuurlijk ook als U als school belangstelling heeft!

Op zaterdag 16 maart deed de Stichting Bijenvrienden wederom mee aan NL Doet. Op Kinderboerderij ’t Molentje in Heemstede werden bijenkasten geschilderd, die later dit jaar als educatie op scholen zullen worden gebruikt. Daarnaast werden er ook bijenhotels worden gemaakt. Hartelijk dank aan de vrijwilligers die meehielpen!

Op vrijdag 12 april jongstleden werd op initiatief van Stichting Bijenvrienden, en i.s.m. met Parkmanagement Waarderpolder en Spaarnelanden, een groot stuk grond aan de Jan van Krimpenweg in Haarlem ingezaaid. Dankzij een prachtige donatie van Stichting Van Klooster werd ruim 1800 m2 grond voor (wilde)bijen en vlinders ingezaaid. 

Op maandag 22 april 2019 vond voor de alweer zesde keer, in samenwerking met de Bijenstichting, de Landelijke Zaaidag (Earthday) plaats. Op tal van plekken in Nederland werd gezaaid.  Zaaien doet immers Zoemen!!

Zondag 20 mei 2019 is uitgeroepen tot World Bee Day. Ook wij doen die dag natuurlijk weer mee!