Agenda

 

Foto: Sonja Goed

Op zaterdag 16 september jl. vond op De Dinkelhoeve (Herenweg 61 te Heemstede) weer de maandelijkse streekmarkt plaats. Ook wij waren die middag van de partij. Naast het slingeren van honing, afkomstig van de Kinderboerderij, was er ook de lancering (verricht door wethouder Nieuwland en initiatiefnemer Pim Lemmers) van het logo 100% Heemstede. ,,We mogen best trots zijn op onze lokale producten”, aldus de initiatiefnemer. Producten als jam, kaas en honing krijgen vanaf heden dit logo.

Op zondag 8 oktober jl. waren wij aanwezig op de Paddenstoelendag op Elswout in Overveen. Vanwege het prachtige weer was de dag wederom een groot succes. Op naar de volgende editie in 2018!

In het voorjaar van 2018 organiseren wij weer een bijencursus (8 lessen) voor volwassenen en een verkorte cursus (3-5 lessen) voor kinderen. Heeft U belangstelling hiervoor, of wilt U meer informatie, stuur ons dan een email. Dat kan natuurlijk ook als U als school belangstelling heeft!

Op 10 maart deed de Stichting Bijenvrienden mee aan NL Doet. Op Kinderboerderij ’t Molentje werden bijenkasten geschilderd, die later dit jaar als educatie op scholen zullen worden gebruikt.

Op zondag 22 april 2018 vindt voor de alweer vijfde keer de Landelijke Zaaidag (Earthday) plaats. Wilt U als particulier, of als school meezaaien, meldt u dan aan. Immers Zaaien doet Zoemen! Op zaterdag 21 maart (aanvang 14.00 uur) wordt de berm langs het fietspad aan de Ringvaartlaan in Heemstede ingezaaid. U bent van harte welkom om mee te zaaien.

Zondag 20 mei 2018 is uitgeroepen tot World Bee Day. Ook wij doen die dag natuurlijk mee! Meer informatie hierover volgt binnenkort.