Honing chicken wings
Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen
4 (5 wings per persoon)
Omdat de vleugels lekker krokant worden, is het type honing dat je gebruikt hier niet zo belangrijk (het verliest zijn subtielere nuances). Hoewel we de huid van de vleugels verwijderen, zou je het nooit weten – ze een heerlijke crunch terwijl het glazuur onder de grill kookt.
Ingredienten:
- Kookspray
- 20 grote kipdrumettes, gevild (ongeveer 1 1/2 pond)
- 2 eetlepels geroosterde sesamolie, verdeeld
- 5 eetlepels wilde bloemenhoning
- 1/4 kop ongezouten kippenbouillon
- 2 1/2 eetlepels natriumvrije sojasaus
- 2 eetlepels rijstazijn
- 1 1/2 eetlepels sambal oelek (gemalen verse chili pasta)
- 1 eetlepel gehakte verse gember
- 1 eetlepel gehakte verse knoflook
- 3 eetlepels gehakte verse koriander
Bereiding
Stap 1
verwijder het vel van de chickenwings voor het lekkerste resultaat. met vel kan natuurlijk ook.
Stap 2
Wrijf de chickenwings in met een van de 2 eetlepels sesam olie en leg ze op een met bakfolie bedekte bakplaat. bak de kip tot het mooi gaar is (vergeet niet af en toe om te draaien).
Stap 3
Meng ondertussen honing, bouillon, sojasaus, azijn, sambal, gember, knoflook en de resterende 1 eetlepel sesam olie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur.
Kook het ongeveel 13 minuten op halve hitte tot het stroperig is (roer regelmatig tijdens het koken).
Stap 4
Bestrijk de kip als het klaar is met 3 eetlepels honingmengsel en keer terug naar de oven
Stap 5
bak 2 minuten of tot het lekker gebakken is. Leg de kip in een grote kom; besprenkel met het resterende honingmengsel en meng het door elkaar. Bestrooi de kip gelijkmatig met koriander en pinda’s.
Foto door: Hector Manual Sanchez