Wie zijn wij?

Pim Lemmers

Pim Lemmers

Al ruim 30 jaar ben ik als hobby-imker actief met het houden van bijenvolken op prominente plekken en op scholen in het land. Daarnaast zet ik mij in voor het welzijn van de (wilde)bijen, geef educatie op scholen en voor belangstellenden en help bij het verder vergroenen van (school)tuinen. In november 2013 twitterde ik hoe zou Nederland eruitzien wanneer wij voor (wilde)bijen, vlinders en andere insecten zouden zaaien? Op deze tweet kwamen duizenden reacties binnen. De zaaidag was hiermee en feit. Eind maart 2014 organiseerde ik samen met Vroege Vogels de eerste editie van de Landelijke Zaaidag, waaraan destijds vele tientallen partijen meededen. De tweede editie vond op 22 april 2015, op de Dag van de Aarde, plaats. Intussen is de dag uitgegroeid tot een groot Nationaal zaaifeest. Dit jaar vieren wij de tiende editie van de Nationale Zaaidag. Doet U ook weer mee? Zaaien doet immers zoemen!

Jan Kroezen

17-03-1971 Hillegom 

Jan kroezen verdient zijn boterham in de ICT, parttime zodat er tijd overblijft voor leuke dingen. 

Al meer dan 21 jaar woont hij samen met zijn vriendin, en al jaren hebben ze veel dezelfde interesses. Vrije tijd is een mooi iets, maar nog mooier als je een gedeelte besteed aan vrijwilligerswerk, en dat is de stichting Bijenvrienden geworden. 

In mei is hij begonnen met een imker cursus, en daar werd hij gevraagd mee te werken aan de stichting en zo is het begonnen. 

In de loop van de tijd al wat geholpen met promotie werkzaamheden, honingslingeren op de open imker dag was een leuke en leerzame ervaring. 

Binnen de stichting vervult hij de rol van secretaris. 

Ook dol op koken

Joost van der Kraats

Joost als klein manneke voor de Kraam van Opa en Oma in de stadskweektuin in Haarlem.

04-05-1985 Haarlem

Joost van der Kraats werkt fulltime als Designer voor een cloud software bedrijf.

Ondertussen is hij al weer een tijd getrouwd met zijn vrouw en woont hij in het natuurrijke Spaarndam.

Hij is is aanraking gekomen met bijenvrienden doordat zijn Opa (Piet van Gurp) in zijn jeugd voorzitter was van Bijenvrienden en de leermeester van Pim was.

Hij weet nog goed hoe hij als klein manneke in z’n blote bastje rond rende voor de bijenkassen van zijn opa. geen enkele angst voor de beestjes.

Opa Piet liet hem al helpen met slingeren en ramen schoonmaken en leerde ook op zijn basisschool aan de andere kinderen hoe belangrijk bijen zijn.

Sinds een paar jaartjes terug heeft hij het initiatief genomen om de Bijenvrienden te komen helpen met design.


Jan Lutterop

Hier een kort verhaal over persoon in kwestie het algemeen

Maartje Hinse

Hier een kort verhaal over persoon in kwestie het algemeen