In 2024 groeien de vierkante metertjes voor (wilde)bijen

In april starten wij dit jaar opnieuw de actie ‘Een vierkant metertje voor (wilde)bijen’. Met deze insecten gaat het erg slecht en wij gaan weer helpen dit jaar om ze te voorzien van extra bloemen.

Vanaf april krijgen scholen zakjes bloemzaad, waarmee de kinderen een vierkante meter grond in hun tuin voor de (wilde)bijen kunnen inzaaien. Het biologische bloemzaad is natuurlijk ook geschikt voor de grond rondom een boom, ook wel een boomspiegel genaamd.

Dit jaar doet Het dorp Spaarndam ook mee. Momenteel is de dorpsraad in samenwerking met stichting bijenvrienden bezig om ook hier het uitdelen van zakjes zaad mogelijk te maken en een mooi stuk grond in te zaaien. Voor alsnog is het idee om hierbij 3 vissen (het symbool op de vlag van Spaarndam in te zaaien. Momenteel wordt dit geregeld

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *