Acties

In 2024 groeien de vierkante metertjes voor (wilde)bijen

In april starten wij dit jaar opnieuw de actie ‘Een vierkant metertje voor (wilde)bijen’. Met deze insecten gaat het erg slecht en wij gaan weer helpen dit jaar om ze te voorzien van extra bloemen.

Vanaf 22 april krijgen scholen zakjes bloemzaad, waarmee de kinderen een vierkante meter grond in hun tuin voor de (wilde)bijen kunnen inzaaien. Het biologische bloemzaad is natuurlijk ook geschikt voor de grond rondom een boom, ook wel een boomspiegel genaamd.

Dit jaar doet Het dorp Spaarndam ook mee. Momenteel is de dorpsraad in samenwerking met stichting bijenvrienden bezig om ook hier het uitdelen van zakjes zaad mogelijk te maken en een mooi stuk in te zaaien. Dit worden goed gevulde bakken bij het dorpshuis van Spaarndam.

Verder doen er nog meer mooie plaatsen in Kennemerland mee met deze mooie actie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *