Honing en andere Bijen producten.

Honing

Honderden jaren lang werd honing alleen als een zoetstof beschouwd, terwijl we tegenwoordig weten dat het vele andere stoffen bevat die gunstig zijn voor mensen. Het is een uitstekende voedingsstof en kalmerend. Vanwege de antibacteriële en antioxiderende eigenschappen wordt het veel gebruikt in de volksgeneeskunde. Honing vereist geen extra verwerking en een imker voegt er niets aan toe en neemt er ook niets vanaf. Terwijl rijpe honing een deel van zijn voedingswaarde verliest, blijft het nog vele decennia een superieure zoetstof, vooral in vergelijking met gewone suiker. Hoe snel bioactieve stoffen verloren gaan, is afhankelijk van de temperatuur en andere opslagomstandigheden. Als honing bij kamertemperatuur wordt bewaard, blijft het minstens twee jaar onaangeroerd, en zelfs langer als het onder verschillende omstandigheden wordt bewaard. Honing wordt het best bewaard in droge, koele en donkere ruimtes. Kristallisatie heeft geen invloed op de kwaliteit Vroeg of laat kristalliseert honing. Als dit gebeurt, hoeft u zich geen zorgen te maken. Dit betekent alleen dat u er zeker van kunt zijn dat u hoogwaardige, natuurlijke honing hebt gekocht. De kristallisatie van honing is een volledig natuurlijk proces dat geen chemische veranderingen in de honing veroorzaakt en de kwaliteit ervan niet beïnvloedt.

Pollen

Stuifmeel is extreem rijk aan eiwitten. Het bevat alle essentiële aminozuren, verschillende vetzuren, vitamine B, C, D, E en K, en provitamine A. Bijen worden bedekt met stuifmeel als ze nectar van planten verzamelen, vervolgens verrijken ze het met verschillende fermenten, hormonen en antibiotica en doen het in honingraatcellen. Als we deze bollen stuifmeel uit een honingraatcel halen, krijgen we geëxtraheerd honingraatstuifmeel of bijenbrood. Als we een pollenval bij de ingang van de bijenkorf installeren, krijgen we opgesloten vers stuifmeel. Wanneer bijen door de draad van een pollenval proberen te knijpen, vallen pollenladingen van hun achterpoten.
Het wordt aanbevolen om stuifmeel te laten weken voordat u het inneemt Enkele uren voor inname weken we stuifmeel in een glas water zodat de stuifmeelkorrels opzwellen en oplossen. Op deze manier is stuifmeel gemakkelijker verteerbaar en tegelijkertijd worden stoffen die gunstig zijn voor het organisme direct opgenomen in de bloedbaan. We kunnen ook stuifmeel oplossen in sap of andere vloeistoffen en het wordt ook aanbevolen om het in te nemen met yoghurt of fruit. Stuifmeel kan bij sommige mensen allergieën veroorzaken. Als je niet zeker weet of stuifmeel schadelijk voor je is, neem dan een heel kleine hoeveelheid in, d.w.z. gelijk aan een mespunt de eerste keer dat je er uit komt! We kunnen het ook in droge vorm innemen, zonder het te weken, maar we moeten het grondig kauwen om het met het speeksel te vermengen en het vervolgens met een vloeistof afspoelen. De beste manier om bijenpollen te bewaren, is invriezen Het is van cruciaal belang dat pollen zo vers mogelijk blijven en correct worden opgeslagen. Het wordt aanbevolen om het in de vriezer te bewaren, omdat hierdoor de grootste hoeveelheid nuttige stoffen behouden blijft. Droge pollen moeten in een donkere verpakking en in een koele ruimte worden bewaard.

Royal Jelly

Royal jelly of wel Koninklijke gelei wordt afgescheiden door de klieren van jonge werkbijen. Zusterbijen voeren de gelei aan de larven, die tot drie dagen oud zijn, terwijl koninginnenbijen er uitsluitend op leven. Het is dit onderscheidende voedsel dat beslist of een werker of een bijenkoningin uit de larve zal komen.

Wanneer de honingraatcellen de grootste hoeveelheden koninklijke gelei bevatten, oogsten imkers het. De productie van grote hoeveelheden koninginnengelei is echter zeer veeleisend.

Royal jelly verbetert het algemene welzijn en de hersenfunctie

Omdat het aandoeningen en ongemakken met betrekking tot veroudering verlicht, die onder andere verband houden met een tekort aan voeding, is het een uitstekend voedingssupplement gebleken, met name voor ouderen.

Royal jelly verbetert het algemene welzijn en de hersenfunctie en bevordert het gezond functioneren van klieren.

We nemen het in kleine hoeveelheden in, vers of in natuurlijke vorm, of in de vorm van verschillende bereidingen. We kunnen het mengen met honing, stuifmeel, was of propolis.

Propolis

Propolis is de zeer speciale schat ui de bijenkorf, omdat het een natuurlijk antibioticum is. Bijen verzamelen hars van verschillende bomen en struiken en mengen het met stuifmeelkorrels terwijl ze larven voeren. Er zijn al meer dan 360 werkende stoffen in gevonden.

Bijen bedekken de binnenkant van de bijenkorf met propolis, waardoor deze wordt beschermd tegen vocht, wind en microben.

We kunnen het gebruiken in de vorm van oplossingen op basis van alcohol of water of mengen met honing of andere dranken (yoghurt, melk, thee enz.). We kennen verschillende farmaceutische producten gemaakt met propolis, zoals zalf, tabletten, injecties en oplossingen die lokaal kunnen worden gebruikt.